Må bra affirmationet!

theendofselfsabotage.com
Underbart webadressnamn, eller hur? Hoppas den håller vad den lovar.

Må bra-affirmationer:
 
Jag är en oemotståndlig magnet för allt det goda mitt hjärta önskar sig Eftersom jag är ett med mitt högre jag är jag ett med mina önskningar

Jag vet att det jag tänker och känner i mitt inre visar sig i det yttre. Jag impregnerar mig nu med tankar och bilder som uttrycker harmoni, glädje och skönhet. Jag går på bio inne i mig själv och njuter av de vackra scener jag skapar och spelar upp.

Jag är älskad. Jag är omgiven av människor som jag trivs med och som uppskattar mig som jag är.

Jag är nu alltid lugn och samlad. Jag trivs med mig själv, ensam eller i sällskap med andra.

Glädje, lugn, inre trygghet och tillförsikt är nu mina dagliga följeslagare. Jag strålar ut allt detta var jag går. Det gör vägen lätt och samvaron med andra full av harmoni.

Jag är nu det perfekta instrumentet för den kosmiska energin som strömmar igenom mig som kärlek, visdom, glädje och allt livets goda.

I varje aspekt av mitt liv leds jag nu till högsta lycka och fullkomling.

Alla mina talanger utvecklas nu på ett underbart sätt. Fler och fler människor har glädje av det jag ger.

I varje del av mitt liv vägleds jag nu att fullfölja alla mina möjligheter till lycka och välbefinnande.Tro kan förflytta berg sägs det... så lite affirmationer ovan till de som behöver. Annars har herr H varit på ultraljud för sin lever och de hittade en mikroliten ca 6 mm stor cysta som kan orsaka hans höga bilirubinvärden. Tacksam det ej var någon smittsam hepatit.

Min dotter är styrka och kreativitet. Min egen musa som åter redesignat min blogg. Hon har alltid fria händer och solrostemat passar mig som handsken. Dessvärre bråkar hennes knän... Gillar ej att hon tar Tramadol men med kronisk smärta pga ett felvuxet lårben som ej går att operera är hon världsunik på ett sätt jag inte önskat ens min värsta ovän.

Sonen blir snart ännu ett år visare och ska se NHL i Stockholm. Tillbaka på fäktningen. Skippat idrottslärarutbildningen efter att Malmö högskola knappast levt upp till förväntningarna det första året. 80-talisterna är definitivt en generation med krav och självkänsla. Personligen kämpade jag som 60-talist alltid på för att fullfölja för oberoende. Dock tog rebellen i mig egensinniga omvägar emellanåt.

En stor kram till alla som känner sig små fast de är stora. Själv kramar jag min isbjörn ibland när herr H är för kall och cynisk.  Tror det är  sjätte natten jag sover under takåsen och han på en madrass i arbetsrummet. Länge leve äktenskapet! Grattis alla ni som har ett flöde i era relationer. Själv hoppas jag det blir bättre när merkurius skippar sin retrograd och vänder “rätt” igen i jungfrun den 29 september. Kommunikationen människor emellan hackar inte så mycket därefter.

Som sagt STOR KRAM/FAB

Mer eller mindre vegan - om det inte vore för ost...


“Skinny Bitch”/”Skinny Bitch In the Kitch” av Rory Fredman, tidigare modelscout för Ford models, och Kim Barnouin, ex-modell med en i holistisk degree i näringslära. Handlar om att ta vara pa din kropp älska den och vårda den på bästa sätt med bästa möjliga ingredienser.
Ät mycket ananas, papaya, bananer, mango på morgonen. Lätt ångade grönsaker till lunch och eftermiddag. Råa grönsaker, nötter, frön, vitlök och all form av lök, avocado, linser, bönor, fullkorns- o sojaprodukter, tofu, algen spirulina och olivolja.

Försöker leva som jag lär men min akilleshäl är ost. Mozzarella, feta dvs fårost och chèvre getost är att föredra men i ostens förlovade land vilket jag anser Frankrike vara är jag svag för Abondance, Beaufort etc i soppa, fondue... Som raclette tar jag alltid chèvre eller tomme de chèvre...

Människomjölk är för spädbarn - komjölk är för kalvar Vi, människor, är den enda art  på jorden som dricker mjölk som vuxna Ost innehåller komjölk. I mjölk finns spår av morfin och kodein. De är opiater som normalt existerar i kornas lever och fälls ut vid slutstationen: mjölk. All mjölk innehåller kasein vilket uppluckras vid förbränning och utlöser opiater “feelgood”-kemikalier. Ost har starkast koncentration av kasein och bildar fenyletylamin  en amfetaminliknande substans, vilket är beroendeframkallande. Byt bort mejeriprodukterna mot sojadito.
Sockerfilter är gjorda av malda djurben så skippa vanligt vitt socker rakt av. Använd istället agavenektar/honung eller råsocker.

Webadresser:

skinnybitch.net
GoVeg.com
veganstore.com
vegieworld.com
eatraw.com
healthy-eating.com
VegSexShop.com
AnimalRightStuff.com
peta.org
oa.org

September i Thonon

 


För tre dagar sedan lade tvättmaskinen av och hela badrummet översvämmades! Försöker torka ut det. Sprayar herr H's Armani Code för att bli av med den unkna doften. Klurigt nog sprider sig fukten runt omkring under heltäckningsmattan. Vi har trägolv under. Jag förväntar mig nästan att vi snart sjunker ner en våning till källarplanet.
Den 4:rde september började “la chasse”, jaktsäsongen. Inget för mig som är snudd på vegan. Redan har fasanhonorna tagit sin tillflykt till vår och grannarnas trädgård.Den 8:onde september var det dags för årets vinmarknad. Fransmännen köper för lagring till barn och barnbarn i sina “caves” dvs källare. Vin är njutning här men bara ett glas eller två till maten mera sällsynt hela flaskor åt gången.


Upprörd blev jag av att läsa om minimissar i Evian, mineralvattenstaden 20 minuter med bil från Thonon. De visades upp i bikini! och balklänning. Sexåringar på podiet iklädda några tygstycken. På tal om Evians vatten. En bekväm anställning bör de som vaktar källan ha. Vattnet patrulleras dag som natt för att ingen campare eller någon sabotör ska kunna förorena. Lär vara synnerligen välbetalt.

Ha en skön helg. Min musa är ett anatomiskt under. Att hon är ett mirakel visste jag men världsligt unik kunde besparats henne. Dock "we shall overcome, honey!".

 

Tankar och TV bl a

Dags för lite pepping:

 

Skippa borde vara ÄR istället!

Ingen idé att deppa!

Gör istället någon glad.

Livet är härligt -

förutom de gånger det känns som en ökenvandring

med en herrans massa hägringar.

Var optimist -

det är en myt att man inte

blir lika besviken om man utgår ifrån

att allt ändå går åt skogen.

Om det ej skulle vara fallet

har jag hellre

ett liv fyllt med hopp än bitterhet.

Tänk positivt!

Det helar.

 

Lever konstant 7-årskris sedan herr P och jag sade “oui” hos “le maire” med tricoloren som fond och Chirac inramad på väggen. Jag iklädd svart lång matt satinkjol och spetstopp/jacka. Stilettklackarna på mina svarta retro Kenzo highheels slets ned i ett nafs när vi besteg “the slope” - mördarbacken, upp till “the city hall”. Herr P i vit Nehruskjorta och dito slacks samt hm... ljusbeige! mockaskor. I förrgår, den 7:nde septembe, var det sju stapatsrika år sedan och ställningskriget fortsätter.

 

 


 

 

 

Böcker jag nyligen läst:

Shirley Maclaines “Sage-ing while age-ing”. Ett energiknippe från Atlantis? Älskar starka personligheter med rebelliska åsikter som vandrar sina egna stigar.  Vägen så mycket mera intressant än målet. Tänkvärt om våra tänder verkligen är länkade till våra meridianer.

 

Michael Newtons “Journey of the souls”. En regressionshypnositör som för sina besökare till livet före och efter livet. Låter kryptiskt men vidgande på avancerad engelska. Efteråt känns Rowlings Harry Potter som ett plagiat. Undrar vilka som tillhör mitt lilla “cluster” och om vi verkligen lever evinnerligt, bara agerar i olika skepnader på en erfarenhetsteater? Att tid ej existerar i sig och att det finns flera parallelldimensioner är jag redan införstådd med.

 

“The Afghan” av Frederick Forsyth - kanske mest känd för “Schakalen”, lärde mig att the Secret Intelligence Service, SIS, i London, GB, kallas “the firm” och agenterna “friends” av deras motsvarighet vid the Central Intelligence Association aka CIA, i USA. Engelskmännen i sin tur kallar CIA för “the company” och de anställda för “cousins”. CIA använder en “random selection computer” som omprogrammeras varje månad enkom för att skapa slumpmässiga namn till hemliga operationer etc. Betänk kostnaden när någon bara behövt bläddra i en bok och instinktivt sätta fingret på ett adjektiv samt substantiv!

Förkortningen “UCU” står för”unforeseen cock-up” dvs oförutsedd negativ händelse som äventyrar en aktion. En “sniper” i bakhåll siktar till vânster eftersom vi intuitivt väjer till vänster vid fara. Det är därför de i engelsktalande länder fortfarande kör på vänster sida.

I arablandet Oman kommer man långt med angora getter, vilka står högt i kurs och används till mutor. Hamnar du i trångmål i Afghanistan bland rebeller så ha gärna “snuff” dvs en dosa snus i bakfickan. Värdelöst vetande men roande. Ja, jag är en detaljmänniska.

 

Lyssnar mest på Lily Allen’s “F U” och skrattar så jag kiknar till belgiske trubaduren Arnos cover på ABBA’s “Knowing me, knowing you”. Såg om “MamaMia” på DVD med min dotter aka min musa. Något jag verkligen skulle råda alla mödrar att göra. En feelgood-film som länkar. Längtar efter min musas musikaliska alster. Hon satsar internationellt och har redan spännande kontakter för framtiden. Saknar, saknar och vill återse Tottelini om inte förr så på hans dag den 7:nde oktober.

 

TV

 

På “RS/LA1” italienska schweiziska TV-kanalen visar de parande storkar i slow-motion som pausprogram. Berlusconi och Cicciolina - hur det nu stavas?. Annars är kanalen gudasänd eftersom få program dubbas. De tre franska kör med talkover och dubbat. De två schweiziskt nationella är det tvåspråkigt peu om peu.

 


Att se Victoria Silvstedt stolpa omkring iklädd minimala klänningar i Berlusconis franska kanal TF1 vardagar kl.19.10 i “La roue de la fortune”, ett välkänt tävlingsprogram, är onekligen skämmigt underhållande.

 


Jag är född i Sverige, men ingen blonderad brunett, med fejkade tits och runt 1,80 m över havet. Vickan spelar? nördigt pantad svensk blondin och måste tjäna storkovan. Verkar älskas av fransmännen och återses i diverse soffor via direktreklam i brevlådan. Passerade henne i bilen, V. spatserade tätt omslingrad med sin lille schweizare Maurice på flaggbron i Gènéve, när jag och herr P skulle till IKEA i Rolle, Schweiz.

Ett hysteriskt inslag i våras var när en deltagare vann ett träningsredskap i trä som liknade en sviktande liten gungbräda och Vickan fnittrande sätter sig ned för att testa den och den manlige programledare förfärat utropar:  -“Sans culotte?!” Ridå. Donnan använder nämligen inga trosor under de minimala...

Är jag stolt att vara svenska i Frankrike, berättar jag det? Lustigt nog frågar folk på stan MIG och inte herr P efter vägen. Eftersom jag är brunett och ser europeisk ut acklimatiserar jag mig så gott som överallt.

Serietidningsklippet nedan var i Les Messager den 3:dje september., Lokaltidningen som kommer ut varje torsdag. Visar fransmännens och herr P’s humor vad gäller svenskor/hans svenska fru...

 

 

Kloka ord:

Om människor inte vill vara tillsammans med oss eller reagerar sunt, är det inte en avspegling av vårt egenvärde. Det är en avspegling av deras nuvarande omständigheter.

Låt livet få en chans att hända!Thonon: morgon, middag, kväll mm...

 

 

 

Dags för lite pepping:

 

Skippa borde vara ÄR istället!

Ingen idé att deppa!

(Gör istället någon glad.)

Livet är härligt

(förutom de gånger det känns som en ökenvandring

med en herrans massa hägringar.)

Var optimist -

(det är en myt

att man inte

blir lika besviken om man utgår ifrån

att allt ändå går åt skogen.)

Om det ej skulle vara fallet

har jag hellre

ett liv fyllt med hopp än bitterhet.

Tänk positivt!

Det helar.

 

Lever konstant 7-årskris sedan herr H och jag sade “oui” hos “le maire” med tricoloren som fond och Chirac inramad på väggen. Jag iklädd svart lång matt satinkjol och spetstopp/jacka. Stilettklackarna på mina svarta retro Kenzo highheels slets ned i ett nafs när vi besteg “the slope” - mördarbacken, upp till “the city hall”. Herr H i vit Neroskjorta och dito slacks samt hm... ljusbeige! mockaskor. I förrgår, den 7:nde septembe, var det sju stapatsrika år sedan och ställningskriget fortsätter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Böcker jag nyligen läst:

Shirley Maclaines “Sage-ing while age-ing”. Ett energiknippe från Atlantis? Älskar starka personligheter med rebelliska åsikter som vandrar sina egna stigar.  Vägen så mycket mera intressant än målet. Tänkvärt om våra tänder verkligen är länkade till våra meridianer.

 

Michael Newtons “Journey of the souls”. En regressionshypnositör som för sina besökare till livet före och efter livet. Låter kryptiskt men vidgande på avancerad engelska. Efteråt känns Rowlings Harry Potter som ett plagiat. Undrar vilka som tillhör mitt lilla “cluster” och om vi verkligen lever evinnerligt, bara agerar i olika skepnader på en erfarenhetsteater? Att tid ej existerar i sig och att det finns flera parallelldimensioner är jag redan införstådd med.

 

“The Afghan” av Frederick Forsyth - kanske mest känd för “Schakalen”, lärde mig att the Secret Intelligence Service, SIS, i London, GB, kallas “the firm” och agenterna “friends” av deras motsvarighet vid the Central Intelligence Association aka CIA, i USA. Engelsmännen i sin tur kallar CIA för “the company” och de anställda för “cousins”. CIA använder en “random selection computer” som omprogrammeras varje månad enkom för att skapa slumpmässiga namn till hemliga operationer etc. Betänk kostnaden när någon bara behövt bläddra i en bok och instinktivt sätta fingret på ett adjektiv samt substantiv!

Förkortningen “UCU” står för”unforeseen cock-up” dvs oförutsedd negativ händelse som äventyrar en aktion. En “sniper” i bakhåll siktar till vânster eftersom vi intuitivt väjer till vänster vid fara. Det är därför de i engelsktalande länder fortfarande kör på vänster sida.

I arablandet Oman kommer man långt med angora getter, vilka står högt i kurs och används till mutor. Hamnar du i trångmål i Afghanistan bland rebeller så ha gärna “snuff” dvs en dosa snus i bakfickan. Värdelöst vetande men roande. Ja, jag är en detaljmänniska.

 

Lyssnar mest på Lily Allen’s “F U” och skrattar så jag kiknar till belgiske trubaduren Arnos cover på ABBA’s “Knowing me, knowing you”. Såg om “MamaMia” på DVD med min dotter aka min musa. Något jag verkligen skulle råda alla mödrar att göra. En feelgood-film som länkar. Längtar efter min musas musikaliska alster. Hon satsar internationellt och har redan spännande kontakter för framtiden. Saknar, saknar och vill återse Tottelini om inte förr så på hans dag den 7:nde oktober.

 

TV

 

På “RS/LA1” italienska schweiziska TV-kanalen visar de parande storkar i slow-motion som pausprogram. Berlusconi och Cicciolina - hur det nu stavas?. Annars är kanalen gudasänd eftersom få program dubbas. De tre franska kör med talkover och dubbat. De två schweiziskt nationella är det tvåspråkigt peu om peu.

Att se Viktoria Silvstedt stolpa omkring iklädd minimala klänningar i Berlusconis franska kanal TF1 vardagar kl.19.10 i “La roue de la fortune”, ett välkänt tävlingsprogram, är onekligen skämmigt underhållande.

Jag är född i Sverige, men ingen blonderad brunett, med fejkade tits och runt 1,80 m över havet. Vickan spelar? nördigt pantad svensk blondin och måste tjäna storkovan. Verkar älskas av fransmännen och återses i diverse soffor via direktreklam i brevlådan. Passerade henne i bilen, V. spatserade tätt omslingrad med sin lille schweizare Maurice på flaggbron i Gènéve, när jag och herr H skulle till IKEA i Rolle, Schweiz.

Ett hysteriskt inslag i våras var när en deltagare vann ett träningsredskap i trä som liknade en sviktande liten gungbräda och Vickan fnittrande sätter sig ned för att testa den och den manlige programledare förfärat utropar:  -“Sans culotte?!” Ridå. Donnan använder nämligen inga trosor under de minimala...

Är jag stolt att vara svenska i Frankrike, berättar jag det? Lustigt nog frågar folk på stan MIG och inte herr H efter vägen. Eftersom jag är brunett och ser europeisk ut acklimatiserar jag mig så gott som överallt.

Serietidningsklippet nedan var i Les Messager den 3:dje september., Lokaltidningen som kommer ut varje torsdag. Visar fransmännens och herr H's humor vad gäller svenskor/hans svenska fru...

 

Kloka ord:

Om människor inte vill vara tillsammans med oss eller reagerar sunt, är det inte en avspegling av vårt egenvärde. Det är en avspegling av deras nuvarande omständigheter.

Låt livet få en chans att hända!

 

Ekorrar och Chantal Thomass

Födelsedagen blev vad den blev. Musan gjorde vad hon kunde med fyra guardian squirrels och ekorren nedan att rama in.


Efter avvinkning fick jag ta taxi hem. Herr H som skjutsat till Génève hade "disparu".


Chantal Thomass vars underkläder - lingerie,
jag avgudar
har gjort
en make-up serie för Nivea i höst.Ovan lipstick 69 Rouge d'amour och 85 Chocolat exquis samt ögonskuggan 69 Hypnotic black. Jag som älskar detaljer njuter av att skuggan har en nyckel som symbol till dosan. Très chic! 
Push-up bh:n i bakgrunden fick jag av musan.

Dansa och le! Dags att motionera smilgroparna. 
Möta världen denna soliga, - efter rejäl storm, septemberdag vid Lac Léman.

Ekorre och Chantal Thomass
Min musa gav mig fyra guardian squirrels som beskydd samt ekorren ovan att rama in. Love it!

Franska grannar och annat

YEATS Sök inte svaren lev frågorna

 

Först av allt! Min musa är guld värd! Hon klurade ut hur man fick min MacBook att fungera via WiFi! Inläggen kommer att bli flera och bilder ska fixas i mängd! Hon är en stjärna!

 

 Grannar i Frankrike är definitivt av en annan kaliber än hemma i Skåne. Här i Thonon-les-Bains får man föra väsen inomhus så länge man behagar - natt som dag, men gud nåde om du stör med musik eller skratt utomhus mellan kl 12-14 på vardagar samt efter kl 20. Söndagar är en dag då ingen gräsklippare rullar medan lördagen oftast ses som en vardag med alla affärer öppna.

 

 

 “Mussolini” som är gift med “Flashing tit” skrek och gormade eller bad fru tit ringa och klaga om jag hade på musik till lunchen. Spelade ingen roll om det var Hawksley Workman, Lisa Ekdahl -stor hos fransoserna men numera passerad av deras egen Olivia Ruiz, eller Vivaldi. När sedan herr Denis startar slipmaskinen i sitt fallfärdiga Pettsson hus vid kl 21, snickrar och hamrar till 3-snåret händer absolut nada.

 

 Strider fortsätter hemma. Musan stubbade dvs klippte av alla herr P’s tandborstes ragg. De är knappast “on speaking terms”. Musan returneras till Svea rike. Ikväll -på min födelsedag, lyfter från Genève. Saknar redan... Avis att hon snart träffar Shibby, hennes bror. Inte setts sedan 5:te juni. Börjar jag bli mer fransk än svensk?

 

 Fick min ekorre i form av en underbar teckning min konstnärliga dotter/musa skapat. Ska ramas in omgående.

 

 Önskan. Hoppas Shibby fixar en Knubby teckning åt mig. Hans tecknade seriefigur sedan lågstadiet.

 

 Läser böcker om döden eller rättare vad som händer efteråt. Både vill och inte att det ska existera ett everafter. 

 

 Har 20000 Skr att jaga ifatt till den 9:onde september pga att Dinersclub blivit sålt av Citibank. Nya cashregler. Eländes elände!

 

 Stöd isbjörnarna det gör jag och kramas mera! Strax ska musan och jag på en stadsrunda därefter blir det bubbel.

RSS 2.0