Om allt och ingenting alls

"The slope" som leder upp till stan, Thonon, är förhatlig. Kämpig värre. Tack vare musan har jag diverse låtar på mobilen som får mig att streta på. Tic toc tic toc...

Coconut-water typ "Vita coco", som Shakira enligt rykten investerat miljontalsdollar i, är den nya mirakeldrycken för kändisar att hålla sig slanka med. Hängpatte säger det är uräckligt, taget ur omogna (gröna) cocosnötter. Han testade när han hade två kokosträd på tomten i Dominikanska republiken där han hade en bar/restaurang "El toco" -Pecanfågeln på Playa de Cabarete, i början av 90-talet.

http://www.satsuki.fr/content/product_914085b.jpg
Detox tvistas det om. Fastade på grönsaksjuice och mineralvatten under 40 dagar en gång. Fick rejäl B-vitaminbrist efter det. Vet bättre nu. Lever och njurar renar oss från gifter au naturel. Tungmetaller lagras i fettvävnaderna i vår hjärna. Inga detox kan rensa oss från dem. Huden blir bättre dock men fortsätter man ej med nya matvanor så är magin borta efter cirkus tre veckor. Kan inte hjälpa det. Kanske självsuggestion men känner mig bättre efter detoxande med ginseng och gingembre (ingefära) mm. Förresten min nya svaghet är inlagd gingembre för sushi... Mmm... Annars är jag en tabasco och wasabi-person!


http://infracom-france.com/blog2/wp-content/uploads/2009/09/dijon.jpg

Ska till Dijon. Dijonsenap har jag ett gott öga till. Råkade få mycket stark Dijonmoutarde(senap) till frites på en puces (loppmarknad) utanför Lyon och det var förödande. Det starkaste afrodisiakum jag nånsin (ovetandes) testat. "Stackars" herr P som till slut fick köra en omväg till en öde slätt à la campagne... Ja, en gång i tiden var vi kära och galna  - lätt att glömma.
Berenice.com har söta ängelvinge t-shirts.

http://img.over-blog.com/300x452/1/70/15/79/maisquiestarbon2/fou-d-amour.jpg

"There is always some madness in love and always some reason in craziness."
Nietzsche

https://wiki-land.wikispaces.com/file/view/vivien%2Bleigh.jpg/55964796/vivien%2Bleigh.jpg

Såg "A streetcar named Desire" med Vivien Leigh och Marlon Brando. Älskade Vivien i "Dimmornas bro" där hon spelade en ballerina och naturligtvis som Scarlett i "Borta med vinden". Tro den sistnämnda inspirerade mig till att alltid ha smal midja. Sorgligt att hon gifte sig med krävande och kvävande Laurence Olivier, som tydligen var gay och negligerade henne gruvligt. Vivien utvecklade närmast nymfomani, en sideffekt av en genetiskt nedärvd sinnessjukdom och "A streetcar..." var en parallell till hennes dåvarande liv och lär ha varit förödande för hennes psykiska hälsa. Sad story. Brando är en vidrig " brut". Ack, så välspelat och sorgligt. Jag grät och Hängpatte suckade över det lilla han såg.
Vivien Leigh, Marlon Brando in A Streetcar Named Desire
Intrssant dock. Brandos rollgestalt drevs av att åberopa "Napoleon Code", vilket innebär att makar delar lika på allt som den en eller andre har, tjänar, ärver eller får. Franska civillagen, "Code civil", baseras fortfarande i stort på denna lagtext. Borde även gälla mig och herr P eftersom vi inte har något äktenskapsförord...

http://www.voyagesphotosmanu.com/Complet/images/code_napoleon.jpg


http://static.pcinpact.com/images/bd/news/39264-ovnis.gif
UFO-troende? Checka forteantimes.com.

http://www.advancedgraphics.com/store/pc/catalog/woz.jpg
Försöker följa "the yellow brickroad" som Dorothy/Judy Garland i "Trollkarlen från Oz" - brains från the scarecrow, courage for the lion and a heart for the tinman. För mig är hjärtat prio. Tänk om fler kunde vara snälla och glömma sig själva lite för att osjälviskt "krama" om en okänd genom att lyssna och se densamma/samme, men även sina nära. De tas förgivet ibland. Jag tjatar men kids: JAG ÄLSKAR OCH SAKNAR ER FÖRTVIVLAT!

Shibby, sonen, försöker jag ekipera lite för fäktningen. Jagar återförsäljare i United Kingdom som skickat iväg en beställd fäktjacka till skrädderi? för brodering av namn och flagga på ryggen men vulkanutbrottet på Island har tydligen försenat även marklogistiken. Beställningen första april började med brand... Nå, nu har fäktskor och hälskydd beställts av enda återförsäljaren i la Suède.

Cover

Tydligen ska Scarlett Johansson spela Courtney Love i  filmen baserad på Kurt Cobain's självbiografi "Heavier than heaven" i regi av David Fincher.  Vem som blir Kurt? "Twilight"-Robert Pattinson lär var påtänkt eller Ewan MacGregor...

http://www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid=11087706

corsets-uk.com. Smala midjor igen...

http://arifee.unblog.fr/files/2007/06/angel.jpg

"Angelogy"... boken jag läser, lite "fakta". En ängels vingar är en förlängning av deras lungor. De andas bara 10% genom mun och näsa... Hur tusan kan man veta detta?! Spelar det någon roll? Oväsentligt. Dikt är dikt.

http://www.treehugger.com/oldman.jpg
Spence i "den gamle..."
Trodde jag köpt "Den gamle och havet" med Spencer Tracy. Icke, i stället "Captains Courageous" visserligen med Spencer men en Kiplinghistoria inte Hemingway.

http://us.movies1.yimg.com/movies.yahoo.com/images/hv/photo/movie_pix/columbia_pictures/the_wild_one/marlon_brando/wildone.jpg
Herr P tränar filippinskt självförsvar med handvapen/pinnar. Själv har jag satt på en svart/vit Brando klassiker "The wild one" (Förtext: This is a shocking story. It could never take place in most American towns - but it did in this one. It is a public challenge not to let it happen again!. och smuttar Crémant de Bourgogne, brut, utvald av Club des sommelier/"vinkännarklubben") vitt mousserat och torrt. Musan var är du? Jordgubbarna är i kylen...
http://photos.froggytest.com/d/57923-1/Education.jpg

Såg "An education". Brittiskt charmigt. Gillade Bristol, bilen i marronbrunt. Annars är bordeaux eller vintage grönt mer min färg på engelska bilar.
http://www.chinatopeast.com.cn/Manager/Upload/Pic/2009910152137prosmallpic.jpg
"Sing-a-long"-ade mig igenom "Mama mia". Grannarna måtte undra. Solen sken och jag låg undet taket med öppet fönster ylande till "Does your mother know", "The winner takes it all"... Det var ett tag sedan jag var selected lead singer och enda tjej i ett band typ laid back Steely Dan i Lund. Saknar en spegelvägg att träna balett och annan dans vid. Det enda jag gör nu är promenerar när knäet tillåter och "vibbar" med min "Vibratone", en form av vibrationsbälte.

http://www.polycor.com/images/vp_stones/640.jpg

Tittade, äntligen!, på sten till köksbänken hos "Stones" i Archamps nära Annemasse. Tjejen (20+) där, var en underlig blandning av ansats till femme fatale och tjej. Svart vadlång åtsmitande klänning till späd blek bh-lös kropp med skymtande bröst, höga svarta remsandaler, stålbågade rektangulära "intellektuella" glasögon i ett ovalt intetsägande acnefyllt ansikte med diverse piercingar och rakt mörkt halvlångt hår. Långa pedantiskt målade naglar, säker Chanelnagellack, i brunt (malplacé) med små kristaller på pekfingrarna... Jag har dock lärt att se upp sedan hängpattes snedsteg. (Om någon undrar så hade jag varmt orange överknäetlång manchesterkjol, ett kaki Diesellinne med bh, Mexx kaki militärjacka, mockafärgade "collants", höga tålösa mellanbruna Zara pumps/boots med liten innerdragkedja, min kaki "post"kuvertväska, min Szaboring, typ klackring,  i silver med ett svart hjärta och långa Pimkie-örhängen med orangetonade stenar som vattenfall och orangetonde sportiga Oakleyglasögon.) I vilket fall är jag glad om jag får den sten i melerat vitt/grått/svart antigua (matt) jag  önskar. Verkar så. Knock on wood.

Läst på i mina Feng shui-böcker och tittat i mina dito tarotkort. Pc, petit chalet, är väldigt feng shui redan medan "the chalet" där vi lever just nu är obalanserat och felorganiserat energimässigt... You don't say.

http://scrapetv.com/News/News%20Pages/Entertainment/images-2/dolly-the-sheep.jpg
Dolly. 13 år sedan första officiella! kloningen av ett däggdjur.
http://1.bp.blogspot.com/_WsE6M_RjBIY/ShZVO9d92NI/AAAAAAAAVYA/qCmZ04OxoCY/s1600/A%2BClockwork%2BOrange%2B1971.jpg

Herr P tillbaka från "Filippinerna" är till freds. Otroligt! Berättar att i Kina drogas tonåringar som nyttjar nätet mer än tre timmar per dag av föräldrar och tas till "camps" som avprogrammerar dem à la "Clockwork orange" samt ger dem elchocker för att bli av med "beroendet". Det rör sig om miljontals ungdomar! Hittills har bevisligen två dött av återanpassningen. För mycket internetnyttjande är Kinafientligt och inte i den rätta andan...

Passerade Virginbutiken i Archamps köpcenter. Köpte en skunk till herr P's bilnycklar. I utbyte mot kängurun. Skunk för den stinky han blivit det senaste året. Struntar i att borsta tänderna, tvätta sig och duscha kontinuerligt, ätandet av räkor, tonfisk och annan vedervärdigt luktande mat. Urk och usch!!!
Ur "La petit livre des gros mots"... franska "snopp"ord: bite, verge, sexe, pénis, quéquette, queue, zob, pine, dard, pompe à foutre, flûte enchantée (förtrollande flöjt), obscur objet de désir... dito för det kvinnliga könsorganet: chatte, con, minou, sexe, vulve, boîte d'amourette...
Köpte även ett slanglexikon. Harrap's "slang!" engelsk-fransk vice versa. Fascinerad av ord och uttryck.

Kolla musans nya blogg: www.signedbymira.blogg.se. Den är helt autodidakt dvs hon har skapat layouten helt själv med alla finesser. Sonens tankar och leverne: shibbysblackrose.blogg.se. Stolt mamma till vuxna toppenkids signar off.

Flint & tinder starts a fire...

http://www.collagevideo.com/images/videos/9371m.jpg
Gillar den tonade kropp man får av pilates. Nästa köp för figuren.

http://modalicieuse.files.wordpress.com/2009/09/scarlett-johansson-mango-02.jpg
Scarlett Johansson tillhör inte mina favoriter men uppcoolad för Mango.

http://www.fecielo.com/wp-content/uploads/2009/04/heidi-klum-is-not-only-the-representative-of-hot-german-girls-but-is-also-a-german-american-model-actress-television-host-business-woman-fashion-designer-television-producer-artist-n-occasiona.jpg
Till Totte, en hot Heidi Klum...

Kram


Lelo och kick ass


http://www.nordicdesignblog.com/wordpress/wp-content/uploads/2007/12/Yva_pleasure%20object.jpg
lelo.com
Min är inte golden... däremot lila... Läste i amerikanska "elle" att varje gång godis/matsuget satte in skulle man ta fram sin lelo... Kanske är de sponsrade av lelo (som är designad av Sonia Rykiel) men jag tycker det är ett superbt tips!


Blommig kortärmad klänning, Pimkie. T-shirt, Glam, Thonon.


T-shirts från musans favorit boutique i Thonon, Glam.
Senaste köpen för några minuter sedan, ovan, samt två t-shirts Ni ej får se för de är överraskningspresenter till musan eftersom Tottelini väntar på en ny fäktjacka från Great Britain.

http://3.bp.blogspot.com/_9WLbHbcpzkA/S6qP_d_xsZI/AAAAAAAABQg/3T7lCyOQIfI/s1600/kickass.jpg

Precis sett "Kick ass" på bio. "Hit girl" var coolast, "Big daddy" i Nicholas Cages gestalt lamast...
http://www.filmofilia.com/wp-content/uploads/2010/02/kick_ass_posters-535x282.jpg
LOVE ALWAYS/FAB

Marilyn Monroe



Marilyn Monroe 1926-1962

http://images.artnet.com/artwork_images_119012_266117_bert-stern.jpg
Bert Stern fotografier...

Skumparumpa stuk!
http://www.christies.com/lotfinderimages/d50953/d5095396l.jpg


http://2.bp.blogspot.com/_RGRx28_ftLs/SrKgaE-hGdI/AAAAAAAAABc/V6YVqgDFhXQ/s320/marilyn-monroe-photo-pictures.jpg
Okänd fotograf.

http://money.cnn.com/2003/07/22/pf/saving/playboy/DeDienes_Marilyn_story.jpg
Taget för Playboy


Detta inlägg är tänkt att vara en form av "hommage" till Marilyn Monroe med bilder jag älskat hela mitt liv. Många av de kända originalfotografierna av de Dienes, Greene, Barris och Stern ställs ut, tom 15 maj, på Galerie de l'Instant, Paris.
http://fotosmarilyn.canalblog.com/albums/bert_stern/m-kirk04.jpg

http://www.agallery.com/Pages/photographers/photos/greene/MG17780MarilynGlassLO.jpg
Milton Greenes alster.

http://www.revue24images.com/images/articles/1091_max.jpg

http://www.porhomme.com/wp-content/uploads/2008/11/but-thats-another-story-milton-greene1.jpg

http://3.bp.blogspot.com/_Y-3YW9_hvco/SwnDtlPtZtI/AAAAAAAAAEQ/H6lZRIaJIzc/s400/Marilyn-Monroe-in-Bed-Milton-H--Greene-148388.jpg

http://www.cursumperficio.net/cd/MG/54/NY/Ball/Ball2.jpghttp://www.cursumperficio.net/cd/MG/54/NY/Ball/Ball1.jpg

http://www.icollector.com/images/1026/14564/14564_0386_1_lg.jpg
Barris.

http://www.everlasting-star.net/stealers.jpg

http://fashionista.com/_old/images/lauren%20hutton%20looks%20amazing.jpg

En annan kvinna är modellen Lauren Hutton, ovan. Som sagt för min del är asymmetri à la Picassos kubism mer intressant än perfektion...
http://www.divasthesite.com/images/Runway_Divas/Lauren_Hutton.jpg

http://www.colette.fr/files/image_image_page_37780.jpg

http://www.ruphin.com/LAUREN-HUTTON.jpg



http://www.shoppingblog.com/pics/beyonce_allure_february_2010_cover.jpg
Beyoncé är en kvinna jag imponeras av. Hon står stabilt på sina i vardagsmått mätt fylliga lår. Något jag haft enorma problem med att acceptera på mig själv sedan min sk moder ställde mig framför helfigursspegeln när jag var typ fyra år och talade om att jag aldrig fick lägga på mig för mycket på lår och stuss. Inga ridbyxlår eller "fider" (fett på sidorna) ett ord min sju år äldre syster hittat på. Det har jagat mig hela livet. Var närmast anorektisk under mina fotomodell år men såg det inte själv och med naturligt smal midja är det, efter intensiva perioder av balettlektioner och dans, där allt extra lägger sig på mig när jag pga jobb, en knäskada och det liv jag fn lever ej har möjligt att träna. Min son och söta musa till dotter tycker jag överdriver men med en fransk make som tagit över min moders roll... Herr P vill ej  röra vid mig pga att jag inte har pinnsmala lår. Har fortfarande ångest även om jag jobbar på det. Fan ta dem!

http://galsentv.com/people/wp-content/uploads/2009/09/9525-beyonce.jpg

Tillbaka till Beyoncé, jungfru som jag, sätter henne gärna som en positiv rollmodell - inte bara vad gäller lår... Bootylicious sund tycks allt förvandlas till guld eller platina runt henne. I täten som den mest "bankable" artisten enligt RIAA (Recording Industry Association of America) med 64 guld- och platinautmärkelser under åren 2000-2009. På gång: ska spela Judy Garlands roll i den nya versionen av "A star is born" mot Robert Downey Jr i Nick Cassavetes regi. Hon är Fifa's val att sjunga invigningssången till Världscupen i fotboll i Soweto i juni. Hon har kontrakt med Nintendo DS att utveckla ett spel för hennes dansstil "des Sabbat" för Nintendo Wii. Objektiv fitness. Tillsammans med sin mamma designar hon även en egen klädlinje för "House of Deréon". De har i år öppnat "Beyoncé Cosmetology Center" i Brooklyn, New York samt härbärget "Phoenix House" för drogberoende och alkoholiserade kvinnor. Finansierat med bl a det arvode hon fick från filmen "Cadillac Records". Lanserat egna parfymen "Heat". Många järn i elden.

http://cdn.sheknows.com/articles/woman-wearing-blond-wig.jpg

I "Economics Letters", en seriös australiensisk finanstidning, publicerades i förra veckan en undersökning av Christophe Robin, Queenslands universitet, som visar att blondiner (äkta eller färgat har ej tagits ställning till) i medeltal har ca 18000 Skr mer i lön när de ligger i löneklassen 250000 Skr per år jämfört med brunetter, rödhåriga... De tjänar i genomsnitt 7% mer än sina medsystrar med mörkare hårfärg, trots att de anses mer lättviktiga mentalt och mindre begåvade. De gifter sig med män som i tjänar 6% mer än flertalet. Hårfärgen är mer avgörande än vikt, kroppsstorlek och utbildning!
http://img.ozap.com/00761942-photo-emmanuelle-seigner-dans-le-scaphandre-et-le-papillon.jpg
Emmanuelle Seigner
För mig handlar det om att blondiner (äkta) är i minoritet och att blondiner (oftast oäkta men det bryr sig icke en man om) förknippas med typ Hugh Hefners Playboy bunnies, bimbos och groupies. De blir precis som senaste årsmodellen på en bil något att visa upp. Något för de andra männen att sukta efter. Som herr P bekymrat sa om Emmanuelle Seigner, aktris och miserabel sångerska (även regissören Roman Polanskis franska fru): "Hon har en nice body och så men är en virrpanna... Jag kan inte med henne. Underligt eftersom hon är blond (färgat)..."

http://laternamagika.files.wordpress.com/2009/09/cherie-je-me-sens-rajeunir-monkey-business-1952_reference.jpg

I Howard Hawks filmen "Monkey business" spelar Marilyn  Monroe blåst sekreterare. Cary Grant frågar chefen varför han anställt henne. Svar typ hon är inte så smart men "ögongodis"... Monroe var förövrigt naturligt brunett...

http://cdn.wwtdd.com/wp-content/uploads/2009/12/infphoto_1147844-450x689.jpg
Vickan i Miami.
Kansk det bakom varje blond bimbo finns en ekonomiskt sinnad brunett. Tror Victoria Silvstedt platsar där. Hennes atletiska lår tänder min man medan jag som kvinna tycker de är "too much muscles". En kvinnokropp ska vara tonad ej muskulös, enligt mig. Dessutom fixar jag inte plasttuttar och opererat ansikte med "duckface"-läppar. Det priset för framgång och pengar vore för högt för mig. Men hon kör ett vinnande koncept "Vickan" och är het i Frankrike och Italien. I alla fall i Berlusconis TV-imperium och lille italienaren "Berlo" vet vi ju alla vad han faller för...

http://4.bp.blogspot.com/_9UYLMDqrnnE/SnbIPvFV6nI/AAAAAAAADgU/7R4Jlhuuniw/s400/blonde.jpg
Ps. Jag har faktiskt varit blond. Under ett år på mitten av 2000-talet. Herr P gillade det inte (konstigt nog för håret i sig var snyggt slingat blont) och jag hatade att bli bemött av överlägsna kvinnornas attityder, männens flirtande och att alla antog jag inget förstod. Not my cup of tea.ds.

DUCKFACE


Priscilla Caputto aka Priscilla Russo, "hottest slut of the day" enligt dlisted.com...

even more miley cyrus duckface
Miley Cyrus anställd av Donald Duck dvs Disney...
antiduckface.com

http://i159.photobucket.com/albums/t152/Kat1412/AJ_make_up2.jpg
Angelina Jolie tillhör klanen ankor. Ack så attraktiv retuscherad.

Image
Men lite bedagad naturelle.

Image

Image

Image

Image
Gillar galleryoftheabsurd.com.

Molnet över Island avtar?

http://www.reuters.com/resources/r/?m=02&d=20100415&t=2&i=92407447&w=&r=2010-04-15T181856Z_01_BTRE63E1EVP00_RTROPTP_0_EUROPE-AIR
Surtseyan, Island. Leve naturen!

http://www.madeinjoaillerie.fr/wp-content/uploads/2009/05/bague-trinity-cartier-gravee.jpg
Förälskad i Cartiers Trinity-ring.

http://www.la-boutique-scholl.fr/Files/24626/new-home/encartstarlit.jpg
Dessa Scholl tänker jag flyga fram i när de släpps. Footloose...


Senast "WAD" we are different (a magazine about urban fashion & culture), Grazia.fr och franska Vogue samt min "Angelology" bok. Det senaste jag inspirerats av.


Solnedgången igår kväll.
Love och som alltid SAKNAR ER MUCHO KIDS!!!

Ps. Tack musan för Du gjort ny bloggdesign åt mig.
Du är en ovärderlig juvel och så  vacker på Din senaste bloggbild.ds.

PROMO PACKAGE


http://currentvintage.com/blog/wp-content/uploads/2009/09/rachel-zoe-in-her-closet.jpg
Rachel Zoe's garderob.
Drömjobb?  Stylisten, franska Margalette tar 2000 € per dag för att styla. Blir någon i hennes stjärnstall fotograferad  i Paule Kas fashion får hon 5000 € i honoar. En session hos L'Wren Scott (Mick Jaggers belle) eller Rachel Zoe går loss på 7500 €!
http://freakbits.com/media/diditleak.jpg
"Le Leaking"-fenomenet  hotar utgivningen av nya CD-album.  "Diditleak"-sitens kreatör kanadensaren Alan Carton har genom att slockna i en hjärntumör vid 23 blivit martyr för hackers världen över. Han meddelade via twitter diverse "leakings" men tog sin hemlighet med sig i graven.
http://img168.imageshack.us/img168/6955/27bu2.jpg
Trendiga modebloggar à la France:
unearmoirepourdeux.blogspot.com, leblogdelamechante.fr, c00kies-est-une-cuillere-a-absinthe.blogspot.com, adelinerapon.blogspot.com, leblogdebigbeauty.com, misspandora.fr
och deras tips:
"face hunter", "style rookie", "le blog de betty", "fat girls like nice clothes too", "what is reality anyway", "everything style", "sacha dumain", "clément louis", "margaux motin", "monsieur lâm", "garance doré" och "gillo filippa radarzine".
Använd "google.fr" så hittar du site:erna.

http://www.elle.fr/var/plain_site/storage/images/mode/dossiers-mode/fashion-focus-burberry-brit/burberry-fait-des-petits/14109882-1-fre-FR/Burberry-fait-des-petits_image_sousdossier_portrait.jpg
Burberry är inte bara trenchcoats och tartarrutigt i beige. Nya serien "Burberry Brit" är casual och mest i linne. Den tredje "linjen" för Burberry av Christopher Bailey. (De andra två: Burberry London o Burberry Prorsum.)

http://www.littlestylebox.com/Images/Photos/News/prada_miuccia.jpg

Miuccia Prada
http://www.trenditude.fr/local/cache-vignettes/L150xH107/Sabots-Miu-Miu-noirs-imprime-chat-mode-printemps-ete-2010-bc161.jpg


Kattmönstrade sabot à la Miu Miu signerade Miuccia Prada. Om jag hade pengar...
http://image.evene.fr/img/boutique/produits/18_54.jpg
Ben Vautier ställer ut på Musée d'art contemporain de Lyon, där jag såg Andy Warhol-utställningen i mitten av 2000. En man som använder dadaism i form av ord som nyrealistgruppen Fluxus på 60-talet eller fri form à la 80-talet.
http://www.berlinista.com/storage/images/2008/Bettina-Rheims-co-b-2008.jpg
Bettina Rheims, ex-mannekäng, gör läckra bilder. Lite "porno-mystic-chic". Hon började med stripporna och transvestiterna runt Pigalle i Paris och tar numera bilder på Sarkozy o Bruni (presidentparet) och kändisar. "Rose, c'est Paris" heter hennes utställning i Paris på Bibliothèque nationale de France tom 11 juli. Se den!
http://melncoly.files.wordpress.com/2009/09/bettina-rheims-jpg.jpeg
Mer Bettina.

http://www.guyhepner.com/images/get/full/1412/bettina-rheims-female-trouble-claudya.jpg
Och ännu mer!


http://www1.cw56.com/images/news_articles/389x205/080926_Russia_US_flags.jpg
Ryske Artyom Savelyev, 7 år adopterades av amerikanska Torry Hansen, en ensamstående sjuksköterska, i Shelbyville, Tennessee, i september förra året och döptes omgående om till Justin. Dock sändes han tillbaka med flyg från Washington, ensam utan returbiljett, med motiveringen att han var instabil, våldsam och psykotisk den 9 april i år. Nancy Hansen, "mormodern", fann via nätet en person som mot $200 skulle  möta upp pojken på flygplatsen och leverera unge Artiom till utbildningsministeriet i Moskva. Pojken hade ritat ett brinnande hus och sagt han skulle sätta eld på det hus familjen levde i och låta dem bränna inne.Barnhemmet i Partizank, i östra Ryssland, hade enligt den amerikanska familjen farit med falsk varudeklaration för pojken och de fruktade nu för sina liv. Barnhemmet uppger att adoptivföräldrarna varit kalla, luggat pojken och aldrig knutit an till honom.
Har människor ingen ansvarskänsla? Vad trodde de att en liten pojke skulle vara en mönstergosse? Brangelinas och Madonnas adopterande i all ära men för vems skull adopteras det egentligen?
Nu finns ett Cyberbullying Research Center i USA. 40% av tonåringarna over there uppger sig ha blivit mobbade via SMS, twitter och Facebook. Definitivt en avigsida med internet.

http://www.valloire.net/InfoliveImages/agenda_de_l_hiver/hiver_09-10/10-rattachement-savoie-fran.jpg
1860 blev området jag bor i Savoie franskt. Det är 150 år sedan vilket tas upp i diverse utställningar. Tidigare var det ett italienskt kungadöme som sträckte sig ner till Sardinien!

http://myscreens.fr/wp-content/uploads/2009/12/Le-Choc-des-Titans-Poster-Promo-03-500x384.jpg
Bio igår."Titanerna" i 3D som inte verkade fungera. Det bidde en dubbelskugga i stället för effekt. Kändes mer teater än film att se Liam Neeson och Ralph Fiennes som Zeus respektive Hades. Medusa var cool dock även om hon miste huvudet och den mekaniska ugglan var med på ett hörn. En viktig filur i den svart vita ursprungsfilmen.
http://www.ucs.louisiana.edu/~vxg4274/images/Bollywood/Saawariya.jpg
Även sett vackra "Saawariya" blir dock ej klok på om den är pakistansk eller indisk...



Var rädd om Er!
Stora björnkramar och isblöta pussar!

BONUS
http://heim.ifi.uio.no/~thomas/lists/images/modestyblaise01.jpg
MODESTY BLAISE

Matagasse

Det är svårt att tröttna på Lac Lemans alla skiftningar...
...ett spektakulärt sceneri Och ja, jag boxas. Hårt!
Sover sött under takåsen. Milt så jag låter ena fönstret stå öppet.
http://www.ghostinthemachine.net/franklyn.jpg
Vem är bakom masken i "Dark times"?
Ser dvd:er till förbannelse. Senaste dagarna: "Dark Times" med Ryan Phillippe, Eva Green i en lite surrealistisk historia med låtsasvänner...

http://images.allmoviephoto.com/2009_Land_of_the_Lost/2009_land_of_the_lost_wallpaper_001.jpg
"Land of the lost" -njöt scenografin, med komikern Will Ferrell.

http://www.cinecritic.biz/es/images/stories/afiches-estrenos/afiches-septiembre09/l-affaire-farewell.jpg
"L'affair Farewell" en verklighetsbaserad fransk spionhistoria med regissören Kusturica i en av huvudrollerna.

http://www.costumzee.com/view/wp-content/uploads/2009/04/halloween-2-new-teaser.jpg
"Halloween II" Michael Myers returns - ingen, inte ens hund, skonas.

http://idrann.celeonet.fr/wp/wp-content/uploads/2009/09/02416172-photo-cineman.jpg
Weirda franska "Cinéman" försökte charma med parallellagerande i gamla filmer men filmen kändes poänglös och jag undrar fortfarande varför skrikande katter trillade in genom taket??!

http://kingdelrosario.files.wordpress.com/2009/09/kate-beckinsale-whiteout-poster1.jpg
"Whiteout" iskallt med Kate Beckindale ingen skådis precis.

http://www.filmofilia.com/wp-content/uploads/2009/01/descent2_5_m.jpg
"Descent II" slemmiga blinda albinovarelser på jakt.

Allt för att distrahera mig.

http://www.nypost.com/r/nypost/blogs/movies/200903/Images/200903_evanracheldavid.jpeg
"Whatever works" lite trött på Woody Allens evinnerliga Lolita-komplex.

http://media.zoomcinema.fr/photos/3481/thumbs/affiche-l-imaginarium-du-docteur-parnassus_630_630.jpg
"L'imaginarium du docteur Parnassus" av ex-Monty Python Terry Gilliams där Heather Ledgers roll blev klonad i Colin Farrells, Jude Laws och Johnny Depps gestalter och det funkade!

http://www.rdm-video.fr/images/jaquettes/videos/V35303.jpg
"Soeur de sang" falsk amerikansk tjejpower i slasherform.

http://medias.fluctuat.net/films-posters/1/6/16858/persecution/affiche-1.jpg
"Persécution" franskt relationsdrama med Roman Duris och Charlotte Gainsbourg. Alienerat och very French.

http://snarkerati.com/movie-news/files/2010/01/paranormal-activity.jpg
"Paranormal activity" lågbudget amatör? filmen som överraskade alla och skrämde Spielberg som dock ändrade slutet när han förbarmade sig över den. Såg den på eftermiddagen så hoppade inte alltför högt. Smygande scary dock.
http://watch-movies.ro/imagini/The%20Crew.jpg
"The crew" engelskt, gangsterrealistiskt - vilket de är otroligt duktiga på - lite mycket slaktande för mina näthinnor dock så höll ögonen slutna i 30% av filmen...

Köpt lite billiga dvd:er på amazon.co.uk bl.a : "Swingers" med unge Vince Vaugh. Småcharmigt och Vince valpigt söt. "Strange days" som Oscarsbelönade Bigelow gjort, "Bottle shock" med Alan Rickman vars engelska röst ger mig små rysningar, "Something the Lord made" med same Rickman, "Monkey business" Howard Hawk's screwball, "La piscine" fransk kult med Romy Schneider, Alain Delon o Jane Birkin, "In Bruges" - det bästa  Colin Farrell gjort och med en suverän Brendan Gleeson.
http://idrann.celeonet.fr/wp/wp-content/uploads/2010/03/Ad%C3%A8le-Blanc-Sec-Photo-Promo-Exclusive-06.jpg
Foto från "Adèle".
Just nu går "Le choc des Titans" i 3 D och Luc Bessons nya "Les adventures extraordinaires d'Adèle Blanc-sec". Den sistnämnda har fått goda resensioner bl a på "Couleur 3" den schweiziska radiokanalen som brukar vara alert och up to date med vad som är inne... Rätt i tiden. Bessons film bygger på ett seriemagasin (BD - bande dessiné) otroligt populärt bland unga och gamla i la France.
http://graphics8.nytimes.com/images/blogs/screens/29surgery.jpg
awful-plasticsurgery.com
Funderar att gå med i SWEA, även om jag oroar mig för att det kanske bara består av uttråkade plastikopererade svenskor gifta med miljonärer idkande välgörenhet. Lustigt nog var det en plastikkirurg på MAS i Malmö uppvuxen i närheten av Thonon men på schweiziska sidan som tipsade mig när han sprutade in cortison i mitt evigt kliande svullna gallstensärr mellan mina nedre revben. Har dåligt "läkekött", dvs bildar keloider, så inga plastikoperationer för mig inte. Där drog herr P en nitlott. Hans förra fru, den kompakta knappt 1,60 låga aerobicstränaren fettsög knän, rumpa, förstorade bröst och opererade bort påsar under ögonen etc innan hon fyllt 40. Hon vägrade föda barn pga risk för bristningar mm.
Jag har komplex för massvis av asymmetriska fel och brister men är stolt över livets spår. Min midja förblir smal, mina bröst har blivit större av sig sjâlv med åren, mitt ansikte har rynkats... Kanske det  "dummaste" jag gjort dock. Ignorerat hängpattes tjat och gnat om att smörja in mitt ansikte med solskydd när jag är i solen... Visserligen skrattrynkor runt ögonen men de är en myriad inte en eller två. Samtidigt jag vore inte jag om jag inte någonstans inte kunde bry mig mindre. Jag känner jag lever! Är mer mitt motto än att se ut som plastig + 20-åring vid snart 50.
Herr P frågade om jag jobbade på att bli en "cougar". Hm, antingen är man en eller inte...
Han försökte "dissa" mig med att han inte gillade "it-girls" tidigare men jag är knappast en girl och mer en mixer av alla stilar men ganska minimalistisk. skulle helst gå klädd i Armani, Balmain och Chanel om jag finansiärt kunde backa det.
http://gukwsl.files.wordpress.com/2009/06/gunslinger.jpg
Läser slutkapitlet på S. Kings "The Gunslinger", första delen av sju på Dark Tower-serien, som jag lånat av Tottelini. Råkade läsa fjärde delen av Dexter vilket var lite förvirrande efter att ha läst ettan... Börjat på "Angelology "av Danielle Trussoni vill få in mer änglar i mitt liv efter alla demoner...
http://www.hallekis.com/xx070314-lamb1.jpg
Herr P ska till Dijon och betala in skatt (runt 800 000 Skr) för arvet från tant Arlette. och vill leasa en Porsche "for the occasion". Han har tydligen aldrig kört någon. Själv är jag inte imponerad av Porsche eller BMW som några av mina ex haft. Hellre en Lamborghini eller dito i svart/grått. Susa fram längs med vägbanan...Dessutom, jag fick mer eller mindre tvinga honom att köpa G-star jeansen på Lafayette i Strasbourg... Det skulle bli så patetiskt "nyrikt" med hans vanliga "stil" till exklusiv bil med hyrmärke. Fast vem är jag att knapra på andras drömmar? Zip, jag kniper igen mina läppar. Allrahelst som han fn säger att "my wish is his command"... Får se hur länge det varar. Just nu sträcker det sig till innertaksfärg och bio och...

http://myagic.files.wordpress.com/2009/03/katyn1ti4.jpg
Polske regissören Wajdy har gjort en film om massakern 1940.
Tänker på de polska änkorna, dignitärerna och presidenten Lech Kaczinski på väg till minnesgudtjänsten i Ryssland för att hedra minnet av de 20000 stupade officerarna efter en massaker i Katyn beordrad av Stalin för 70 år sedan dvs under andra världskriget. Ödets ironi.

http://commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/839947.jpg
Libyens Khadaffi som kidnappar schweizare, lägger ner sina Tamoil-mackar och avskedar personal omgående för att schweizisk polis och jurister  velat bestraffa  en av hans söner som bevisligen slagit sin fru och personal på schweizisk mark.  Och mitt monster till moder som alltid tyckt Khadaffi var stilig och manlig. Brr...
http://formation.paris.iufm.fr/archiv_04/lorage/public_html/site2/Images/stroumph2.gif
Frankrike älskar att bjuda in skådisar, sångartister och komiker i diverse listprogram. Typ 100 största blunders/grodor på TV genom tiderna. Däremellan säljs senaste filmen eller CD:n in med gästerna. Pratet emellan är penibelt. Typ Smurfarna borde stämma Cameron för att ha stulit det blå konceptet till Avatar. Ibland får jag panik. Frankrike har en loj nonchalant naivitet som ger mig skrämselhicka. De ballar ur, sviker, tar inte ansvar och kan inte stava till lojalitet. Min svenska uppväxt genom moral och etik visavi mina morföräldrar får mig att känna mig synnerligen alienerad. Inte endast en kick mot herr P. Utan generellt. Jag utlovar aldrig något utan att kalkylera sannolikheten för att genomföra löftet. Här lovas vitt och brett men minimalt fullföljs. Ingen skäms eller känner skuld/dåligt samvete. Detsamma gäller illa utfört arbete. Yrkesstolthet existerar ej. Man ska vara tacksam om de dyker upp över huvudtaget statstjänsteman, affärsbiträde eller hantverkare. Vilket land... men i min trädgård kan jag bara vara.

Min underbara musa, som börjat träna! (Hennes knä bär igen och jag är i sjunde himlen. Känner mig bönhörd!) sände ner en "girlpower cd" börjar med "Before he cheats"... Hon bifogade två druvsockertabletter för mina yrselattacker och de senaste dagarna har jag verkligen frekventerats av "the merrygoround"-känslan helt utan orsak.

http://www.easy-thonon.com/resources/event/photos/thumbs/41_0_PRESERVE__1266482945.jpg

Matagasse häcklar överheten. Firades i söndags. Thonons egen karneval. Staden flödade i konfetti!



Hasta la vista, babies!

Bara vara

är inte alltid så lätt men jag försöker.


Bara leva i detta nu.

Fängslas av förtrollande Le Lac Leman.

Saknar musans chokladdoppade jordgubbisar o frukt.

Ett fascinerande skådespel.

Denna bild har jag på mobilen. Så jag!

I utkanten av  Lindaret, getternas by, står denna vägvisare till bl a Malmö!

Min favoritbild på Marilyn Monroe.

Här är vackert. Låter mig fyllas av det. Annat får vänta.

Madonnan i koret i kyrkan vi gifte oss i 2002.

Våren börjar visa sig i gräsmattan.
Gullvivor (ej på bilden) och violer som snart hackas till strö av herr P's gräsklippare.
Han vill ha plana gräsmattor utan blomster.
Saknar er kids!
Kram/FAB

Saknad o stolta blivande mödrar


Musan ligger med hög feber och troligen en lunginflammation. Det brukar hamna där när hon drar på sig förkylningar. Trist nu när vi fixat gymkort på Träningsvärket som ligger några meter från bostaden vid Pildammarna i Malmö. Hon ska till husläkaren imorgon. Önskar jag var där och pysslade om henne, fyllde hennes rum med fjärilar -har de vaknat i Skåne än?, som kan svalka och kittla hennes lilla uppnäsa... samt skämma bort henne med chailatte o Ben&Jerry's... Saknar dig hjärtat. VILA och krya på dig!

http://www.indiantvtoday.com/wp-content/uploads/2009/04/monica_belluci-up-and-against-the-rules.jpg.
Monica Belucci, väntar sitt andra barn med Vincent Cassel.

http://www.youpimobile.com/up/images/VincentCassel4.jpg

Han tillhör elitskådisarna i La France
-särskilt efter de två verklighetsbaserade
"Mesrine"-filmerna som han fick en Cèsar för förra året.
(Cèsar franska motsvarigheten till Oscar eller svenska Guldbaggen.)

http://www.ubbu.fr/files/2008/10/vincent-cassel-rankin.jpg

Ganska fulläcker guy.

http://maryellenhunt.com/archives/Election2008/demi-moore-pregnant.jpg

Demi Moore's stolta mage.

http://funkysite.co.uk/wp-content/uploads/2008/04/christina-aguilera-pregnant-marie-claire.jpg

Och Christina Aguilera's dito.

http://www.theage.com.au/ffximage/2006/06/29/brit_narrowweb__300x427,0.jpg

Sist men inte minst Britney Spears. Ah, moderslycka!

Till lite ögonfröjd.

 

http://3.bp.blogspot.com/_HvHOmoFS87s/R_0l3aSmZcI/AAAAAAAAFHY/Lp-6blqrOC8/s400/1987TonyWardHRitts01.gif

Även om han är ack så gay...

Tony liknar ett av mina ex. Allrahelst kroppsligen...

Påsken 2010


I Frankrike handlar det om dödsfara (mort) inte livsfara, fara för livet...

Underbara kvällar med åskoväder, storm och störtregn...

Tog en påskutställningstur tlll La Chapelle de la Visitation
som visade Christian Lapie's verk.

Jag, i en av mina nya hattar och mina vintage Ray Ban Wayfarer
som hängpatte avskyr...

Till Totte och musan. Yes, mamma ler i allt elände...
Always look on the bright side of life...
Annandagpåsk bidde min riktiga påskmiddag.
Allena i solgasset, men ack, så behagligt ändå!
Pickade ägg mot/med? mig själv.
Spotted mot face. Spotted vann...
I litermåttet ljuvlig egenhändigt fixad tzatziki, mmm!
RSS 2.0